Consells als pares


A continuació, t'oferim alguns suggeriments generals sobre com protegir la seguretat de la teva família a Internet. També seguim la guia per protegir la seguretat de la familia a internetCol·loca els ordinadors en una zona comuna. D'aquesta manera, podràs controlar amb més facilitat les activitats dels teus fills. Assegura't que naveguen en Chrome i que els filtres d'imatge estiguin activats.

Coneix els llocs als quals accedeixen els teus fills a Internet. Si tens nens petits, pots utilitzar Internet amb ells. Si els teus fills són més grans, pots parlar amb ells sobre el tipus de llocs que els agrada visitar i sobre el contingut que resulta inadequat per a la família. També pots consultar les pàgines que han visitat els nens a través de l'historial del menú del navegador o utilitzar eines de filtrat com, per exemple, Google SafeSearch.

Ensenya als teus fills a utilitzar Internet de forma segura. És impossible controlar en tot moment el que fan els nens a Internet. A mesura que es fan grans, han d'aprendre a utilitzar Internet de forma segura i responsable quan estiguin sols.

Utilitza la configuració de la privacitat i les funcions de control de la informació compartida. Molts llocs que inclouen contingut generat pels usuaris (com YouTube, Blogger i les xarxes socials) disposen de funcions de control de la informació compartida que permeten que els usuaris controlin qui accedeix als perfils, als vídeos, a les fotos i als blogs personals. L'ús de les funcions de control de la informació compartida resulta especialment important si l'usuari o els seus fills comparteixen informació personal, com noms, adreces o números de telèfon, a llocs públics. Els nens han d'aprendre a respectar la privacitat dels seus amics i dels seus familiars ja no identificar les persones pel seu nom en les imatges ni en els perfils públics.

Protegeix les contrasenyes. Recorda als nens que no han de proporcionar les seves contrasenyes. Assegura't que no facin clic a l'opció «recordar» en ordinadors públics de forma habitual (per exemple, a l'escola o a la biblioteca).

Aneu amb compte amb els desconeguts. Els nens han d'aprendre a no conèixer en persona a usuaris que «coneguin» a Internet i a no compartir informació personal amb desconeguts, ja que aquests poden mentir sobre la seva identitat.

Tracta d'evitar els virus. Utilitza programes antivirus i actualitzals amb freqüència. Assegura't que els nens no descarreguin arxius de llocs web d'ús compartit i de que no acceptin arxius ni obrin fitxers adjunts de missatges de correu electrònic procedents de desconeguts.

Ensenya als nens a comunicar-se de manera responsable. Segueix aquest consell com una norma: no escriguis un missatge instantani, de text o de correu electrònic, ni publiquis un comentari a la pàgina d'un usuari amb contingut que no t'atreviries a dir en persona.

Sigues crític amb el contingut. El contingut que apareix publicat a Internet també pot ser fals. Els nens han d'aprendre a distingir les fonts fiables i a verificar la informació que troben a Internet. Assegura't que els nens comprenguin que el fet de tallar i enganxar contingut directament d'un lloc web es pot considerar plagi.

 

© iCREK 3.0